Kvalitétid:På fredag kommer vi mötas på Centralen, sist vi stod där var vi på väg hem från Östersund. Jag följde efter min storastsyster med tunga steg (bokstavligt talat) medan hon fick kånka på all packning och den väska jag hade råkat förstöra som var hennes. Som hon tog med ett lugn som ingen annan och min faster tyckte att Ann-Sofie skulle bli en bra chef för att hon hade sådana egenskaper som gör en bra chef. 

Det är 8 år sedan dess. 8 år har gått sedan den kalla februarisöndagen.. Då snön låg som ett täcke utanför. Ann-Sofie har under dessa år bildat familj, utbildat sig och skapat ett liv.
 
Jag har hunnit lämna det trygga där hemma i skogarna. Tryggheten med allt vad det innebär. Tagit mina saker och mitt bagage och flyttat till storstan. Tanken var New York, men Stockholm fungerar fint, för nu. 
 
Och på fredag kommer vi stå där igen, jag som flyttade till den stora staden och hon som skapade det stora livet. Och vi ska umgås i lite mer än 24 timmar, i mer än ett dygn ska hon och jag umgås. Och denna gång är det min tur att visa vägen. 
 
 

Do they know it´s christmas time...

/Foton av Elly, på mig.

Söndag den 24 november 2013. En månad kvar till självaste julafton, barnens högtid och den stressigaste tiden på hela året. Varje gång blir en lika förvånad över hur fort det har gått sen en badade den där ljumma sommarkvällen.

Ännu en vecka som har kommit till ett slut. Arbetsveckan gick i ett kick och helgen inleddes med lax och klyftisar, lite paradrätt i casa de Elin & Elly. Vi tittade på den nya filmen om Steve Jobs som var helt jäkla grym, Ashton Kutcher gjorde ett fantastiskt skådespel som apple-grundaren. Sen hade den fredagen gått.

Lördagen inleddes med sovmorgon och frukost lyssnades på jazz inför kvällens bokade bord på glen miller café, som var ett jazz-hak vid Brunnsgatan. 

Efter frukosten och lite slötid framför datorn, så mötte vi upp Ellys moster och kusin vid Erikshjälpen. Strosade runt den sista halvtimmen innan de stängde och gullade mest med N. Köpte med oss fika och gick upp våra 14 trappor (eftersom hissen är ur funktion) satte på kaffet och snackade om allt och inget. De tackade för sig och vi började göra oss iordning för kvällen. Åkte dit och käkade de världsgoda musslorna, som jag tjatat om sedan jag åt det på Accurat med kollegorna. Ölade lite efteråt och tänkte dra och dansa, men stället sög så vi sket i det och åkte hem. Skönt idag. 
 
Idag spenderade vi våra sista pengar på ett ljusfat och lite inför 1:a advent, pizza från Ica och en chokladbit. Nu ska jag äta lite rostade mackor för magen kurrar. Ha´t så bra.

Besök av familjen.

 
Att en helg kan försvinna förbi i vad som känns ett ögonblick, är extra sorgligt när familjen är här. Det roliga försvinner så snabbt. 

Vilken helg sen! Efter det tradionella fredagskulet på fritids kom det in två stycken som inte kunde bärga sig längre.. Mamma och Johanna kom och kramade om mig. Jobbade klart den sista halvtimmen sen gick jag med raska steg mot bilen där de väntade. Alla 3. Kramade om Pappa och mamma, en gång till. När jag satte mig i bilen var det så otroligt att de ens var där- första, efterlängtade besöket på 8 månader. Men här var dem! Vi åkte från Bromma till Kungens kurva för att inhandla mat. Åkte hem och åt världsgoda räkor med paj som mamma had fixat. Satt och pratade och skrattade och njöt av att ha min familj på plats. Idol kollades på och sen körde vi kort, som vi brukar vi fyra. Sen var den dagen slut. 

Igår var klockan ställd även att det var lördag, det var en fullspäckad dag som väntade. Kom in till stan vid 9 då mamma ville gå i gamla stan och vid slottet, så vi turistade som bara den. Samtidigt som Stockholm sakta men säkert vaknade och solens strålar speglade sig på vattnet. 

Vi besökte kaknästornet och fikade däruppe. Ganska bra utsikt över stan, ja. Pappa gick iväg till sjöhistoriska och vi åkte till NK, mamma och Johannas första gång där. (Japp, det är stort för oss som kommer från landet.:) Mötte upp pappa och gick runt lite inne på gallerian. Sen åkte vi runt lite på söder, bästa delen av stan enligt mig. (Inte för att jag har varit eller sett allt än..) Sedan åkte vi hem och fortsatte kort-turneringen. Ellinor slutade jobbet och vi började med maten, satt och diskuterade och njöt av maten. Efter Elly hade diskat körde vi tjejer land, stad och vatten. Haha, ja det var roligt. 

Satte oss i soffan och jag gosade så mycket jag kunde med mamma. Efter pappas "efter-maten-vila" diskuterade vi lite politik och annat kul. Gick in och la oss i sovrummet vi tre, pratade om vänner och olika åsikter om saker och ting. Sen somnade vi rätt fort. 

Gick upp vid halv 9 idag. Åt frukost och spelade kort (ja, igen) och åkte mot IKEA. Inhandlades lite smått sen tog vi en köttbulle-lunch där. Åkte hem och körde kort en sista gång, sen tackade min familj för sig och åkte hemåt för 2 timmar sedan. 

Och här sitter jag igen. Glad över helgen, glad över att de finns. Bästa familjen.