Svårt att toppa denna dagentho

Tillåt mig punkta upp en lördag som har passerat i mitt liv, en sådan lördag som ger en så mycket energi och livsglädje som det bara går. 

09.30 Jag vaknar upp efter en god natts sömn och startar dagen med gos med min älskling. Han fixar frukost och vi äter den framför tv:n. Ingvar Carlsson är med och pratar om Olof Palme (då det idag är 30 år sedan han blev skjuten) vi spelar därefter på datorn innan jag fixar iordning mig.

11.30 Jag tankar upp bilen då jag har långavägars resande framför mig (höhö), solen skiner i ansiktet och jag premiärinviger solglasögonen för iår. Jag är så glad och längtar efter att få krama om min familj trots att vi sågs i söndags senast. Håkans aprilhimlen spelas ur högtalarna "För jag blir aldrig kär i nån, Sånt där är slöseri med tid...
Men då slösar vi bort våra liv" och min vårlåt nummer ett, som bara får lyssnas på när vårens första dagar smyger sig på "Vi har solen i ögonen Och spilld mjölk överallt Det stinker av gammalt groll men vi har skuggorna bakom oss trots allt"

13.00 Jag möts av en syster i dörren som antagligen längtat efter mig nästan lika mycket som jag saknar henne, hela tiden. Kramar om henne, pappa och en mamma som är sjukling. De bjuder på en jättegod laxtallrik som jag trycker i mig alltihop utan att lämna något kvar det är ju så himla gott. Efter maten är intagen och vi har diskuterat palmemordet, politiker och annat strunt så letar pappa fram en kortlek. Fyrmansvisst, jag och Johanna är på lag och mamma och pappa är ett lag. 13 någonting blev det.. Till mig och Johanna såklart, vinst. Vi (jag och johanna) lägger oss i mammas och pappas säng och gosar med molle (katten). Mamma kommer och lägger sig och vi pratar och kollar igenom min gamla minneslåda med skolarbeten, födelsedagskort och andra roliga minnen. Skrattar högt och hjärtligt tillsammans och det är min bästa stund i livet. Njuter så otroligt mycket av att bara skrota runt hemma och vara närvarande tillsammans med familjen.

15.00 Kalle kommer på fika som mamma har fixat, semlor och kaffe. Den ultimata fikar-familjen som alltid prioriterat fika/mat högst. Så fort vi har åkt någonstans är den viktigaste frågan: Vart ska vi äta? De spelar kort och jag kollar på. Vi pratar om allt och inget, som sig bör. 

16.00 Rebecca och Ellinor kommer en halvtimme sent till Johanna. Jag säger till Ellinor "Kom vid fyra, så räknar jag med att ni kommer vid halv" fem över halv kommer de, Svenssons i ett nötskal. Kramar om båda tvillingarna, Rebecca extra hårt då vi inte setts sedan nyårsafton. Hemma över lite mer än ett dygn från Umeå så då gäller det att passa på. Vi diskuterade Beyoncé, jag ändrade kläder flera gånger, vi lyssnade på Bob Marley och kände oss höga hela bunten. Gick hem till mamma och pappa och slog in Beas present. 

18.30 Anlände vi hos Bea vi inväntade Kristin som åkte från ett kalas i Vimmerby. Gick i samlad trupp och ringde på hos födelsedagsbarnet. Sjöng mycket stämningsfullt och vackert innan vi kramade om Bea. Där bjöds det på tacopaj med massa goda tillbehör. Vi tog igen förlorad tid och uppdaterade varandra om våra liv. Skrattade tills tårarna rann och körde lite lekar. Innan det bjöds på smarrig fika och kaffe. Efter fika-intaget lekte vi lite mer (älskar oss) innan jag åkte tillbaka hem. Kramade om mina fina tjejer innan jag gick ut och skrapade en frostig bil. 

När jag åkte hem i mörkret var jag så glad och lycklig. Mina fina bästa vänner, de ger mig så mycket energi och livsglädje. SÅ tacksam över att de finns i mitt liv, även att alla är på olika ställen i livet, mitt i och väldigt upptagna med sina saker så när vi väl sammanstrålar är det så bra. 

01.00 Efter att ha lyssnat klart på fredagspodden, dunkat hög musik och haft en massa kalluft på i bilen för att inte bli trött så var jag hemma igen. Känslan att mötas av min älskling och krypa ner bredvid honom och bli omfamnad, det är svårslaget. Somnade så gott i min säng, efter en fullspäckad och alldeles fantastisk dag. 

Sista helgen i februari

 
Klicka på bilden ovan för att se en gif jag har gjort, blir knäpp men jag får inte in den här på bloggen..

Hej! Då var vi här igen, veckans bästa dag jag tycker att veckorna bara springer iväg, även vecka 8 som nu varit. Jag har hunnit med att ha två praktikdagar, tillbringat en heldag med syster och familj. Vi var på leos lekland och jag vågade åka en rutschkana som de flesta treåringar flög ned för. Helt otroligt hur feg man blir desto äldre man blir, haha. Det var supermysigt att springa runt och leka med Travis och Tindra och få spendera tid tillsammans. Efteråt köpte vi med oss pizza och tog med hem till oss. Deras första besök i vår lägenhet. Hängde här och spelade tv-spel, åt, bakade en äppelpaj och tryckte i oss den med. Åkte till Ikea och inhandlade lite saker sen sa vi hejdå. 

Igår var jag i skolan hela dagen och mötte därefter upp Oskar, gick till bibblan sen tog vi en kaffe på subway. Idag har vi storhandlat och skrotat runt här hemma, fixat och lämnat in en skoluppgift. Skönt att fixa sånt innan helgen. Nu ska jag köra igång med maten sen blir det filmmys och pussande med min älskling. 

Ha en fin, vårig helg nu hörrni!

#Psykoslask

Hej. 

Igår nalkades det en tentamensskrivning, en begreppstenta i utvecklingspsykologi. Kunde inte sova många timmar innan den skrevs. Dock kändes det bra så jag hoppas att jag grejade det. Efter skrivningen gick jag med några klassisar och tog en kaffe. Inhandlade berusningsdrycker innan jag gick hemöver, till vyer av ett dimmigt och vackert Kalmar. Gick hem och snodde ihop enchiladas, sov lite innan kvällens bravader. Frida och Melina kom hit och vi spelade kortspel och drack. Innan Oskar skjutsade bort oss till festen. En mycket trevlig tentafest med musikquiz, mycket alkohol, beerpong och skratt. 

Det är väldigt kul att festa till det ibland, med betoning på ibland. Jag är i grund och botten en gammal själ tror jag som trivs väldigt bra med lugna hemmakvällar och mysiga middagar framför fest alla dar i veckan. 

Pre fest och pepp på livet:

 
Och en bild jag tog för några minuter sedan. Inte lika pepp. Ytterligare en anledning varför det är skönt att inte dricka så ofta, den seghet och dåsighet som ligger som ett täcke över en hela dagen efter. 
 
 
Imorgon blir det kalas igen. För min syster som fyllt 29 år. Så det blir en tripp hemöver målillaland, till Södra Vi. Har inte träffat Travis och Tindra sedan julafton. Skandal! Saknar dom så jäkla mycket. 
 
Hoppas att ni har en bra helg. 
 
Med vänlig hälsning, Elin 67.