Ur Instagram- arkivet i Januarimånaden

Nu har gamla tider flytt, här kan vi börja om på nytt. (Bästa Spinning Jennies)
 
'
 
2013. En dag saknade jag farfar extra mycket och en dag sov jag över hos systeryster i Södra Vi då jag var barnvakt åt lillskruttan. 
 
På tal om lillskruttan, eller Tindra som hon också heter, så hade hon en fundering i söndags på Marias kalas.. Jag skulle säga hejdå och tacka för kalaset, men Tindra ville ju fortsätta leka, såklart, men jag kramade om henne och kittlade henne så hon inte skulle vara ledsen. Efterföljande dialog:
- Jag älskar dig min favorittjej. Min favorit- Tindra.
- (Tindra funderar) ... men Elin.. kommer jag vara din favorittjej när du får egna, alltså riktiga, barn? 
(Trodde mitt hjärta skulle spricka!) varvid jag svarade: - klart du alltid kommer vara min favorit-Tindra! Jag kommer ju inte ersätta dig med någon annan i världen. 
- (Hon log och funderade lite mer) okej.... men vad ska dina barn heta då?!
 
Haha, alltså åh. Hur fantastiska är inte barn. Helt jäkla magiska.
 
'
 
Åh, Stockholm. Minns när jag tog denna bild riktigit hur euforiskt jag kände mig. Stan är helt jävla underbar. Bild nummer två hade jag lite familjebesök, vi bowlade, shoppade, (fick parkeringsbot, oops) och bara myste. 
 
 
En blondare (och ledsnare) Elin. När en är ledsen är väl bästa medicinen att få hänga med sina bästa tjejer. 
 
 
 
& en bild från förra året. En kär Elin och Oskar. 

årsresume del 2

juli
 
Spenderade en helg med merparten av familjen nere vid vårt smultronställe, nämligen Simrishamn. Går att se hur härligt vi hade genom att titta på denna film: 
 
Den årliga logfesten som blivit en tradition blev av även detta år, det var vitt & guld som var temat och tjejerna hade fixat jättebra med mat, DJ, lekar mm. (Bilder snodda från Emmys blogg)
 
 
Jag hängde med vännerna när jag inte jobbade, ex. drog jag ihop en övernattning i Beas stuga då jag saknade tjejerna så mycket. Pizza, alkohol, twerkande, latitud och ärligt snack. (Den första bilden snodde jag från Rebeccas blogg medan den andra bilden är tagen från tvilling nummer två)
 
 
Jenny kom ner med tåget och sov över hos mig. Älskar att hänga med henne. Museum, mat, bio.. Vad behöver en mer?
 
 
Här får det bli några sommarbilder på den snyggaste och bästa jag vet: 
 
 
augusti
 
Denna månad åkte jag tillsammans med kärleken, till Skottland då jag velat besöka detta land väldigt länge. Var jättefint men vi var där så kort så jag måste åka tillbaka och se mer. 
 
 
Jag hade kvalitétstid med bästis vilket är väldigt saknat många gånger då vi i princip suttit ihop i x antal år och att inte kunna hänga när man vill är en stor kontrast. 
 
Mina förväntningar inför kommande idrottsutbidlning var höga och jag var väldigt nervös. Tänk att jag skulle bli idrottslärare, jag som inte varit särskilt aktiv eller intresserad sedan innan. På bild: Frida på en av våra trippar till Svinö då det vankades friluftsliv. 

 
september
 
Vi inledde med friluftsliv och orientering i skolan, liksom resterande del av hösten varvade vi teori och praktik hela tiden. En övernattning med paddling i kanot, sovande i tält och tacos ute på Svinö över en brasa. Ny och rolig upplevelse. 
 
En dag efter skolan bestämde vi för att gå ut med boysen och titta på fotboll på stars and stripes, om det var fotbollen eller alkohol i goda vänners lag som var bäst låter jag er lista ut själva... 
 
 
Frida bjöd in klassen hem till sig och vi blev i alla fall några tillslut, det blev tacos och alkohol medan vi körde en femkamp som värdinnan hade ordnat med. Vi girls spöade även boysen på med andra ord..
 
 
11 september. Din och min dag. Den dag du sa att du älskade mig efter vi hade känt varandra i två veckor och den dag vi blev tillsammans. 1 årsfirande nere vid slottet där vi hade vår första dejt. Firade genom att dela på en flaska prosecco och njuta av varandra. 
 
 
Tvillingarna fyller år den 25 september ocg detta skulle firas! Det blev kalas och det bjöds på x antal pizzor, som de hade fixat själva, med massa smarriga saker på. Bild snodd av Bea.
 
 
En eftermiddag spenderades på Himmelsberga som jag kan rekommendera alla att åka och besöka. Så gemytligt och härligt ställe på Öland som ligger långt in på en snirklig liten väg.  
 
 
oktober
 
Lyxen i att vakna upp bredvid de här två damerna. Efter en gårdag med god mat, bio, vin och snicksnack. Söndagen spenderades åt Ikea lunch och shopping. Mina fina tjejer.
 
 
Jag bjöd Oskar på en föreställning i ettårspresent.. Med Magnus Betnér och Soran Ismail. Klockren kväll där de, som alltid, lyckas att blanda politik med humor. Smarta män som vet hur de ska formulera sig. Tips! En skam för Sverige 2.

 
Det var matmarknad på stortorget och mamma var på besök, då passade vi på att gå och käka langos. En kväll gick vi ut på harrys och drack drinkar och dansade på det fulla dansgolvet...
 
 
Kalas blev det under oktober, närmare bestämt tre gånger, för pappa och Kalle, Tindra och min älskling. 
 
 
november
Vi hade, som många i detta avlånga land, bokat biljett till Kents avskedskonsert och nu var det äntligen dags. En helt magisk kväll där jag (som inte ens är det stora fanet av oss två) fällde många tårar.  
 
 
Vi styrde spelkväll med Olle och Agnes, Oskars kusiner, samt Olles flickvän Jenny. En eftermiddag kom Johanna hit och vi tog en AW på skafferiet. Så behövligt.
 
 
Novembers sista helg spenderades på lördagen ute i Bäckebo med adventspyssel. Vi band kransar, käkade tomtegröt och Jemla medan vi lyssnade på Edward Blooms jullåt. Så jäkla mysigt. Söndagen vaknade jag upp till gänget på bild nummer två. Hur lyxig helg?
 
 
december
 
En lunch ute med Victor, Frida och Micke efter ett (bland de sista) passen i idrottshallen. Lyckades få ihop en AW med majoritet av klassen på Olearys, vilket var väldigt roligt. Hamburgare och vin, mumma.
 
Polenhelg med svärisarna blev det ju sen.. Så härligt!
 
 
De sista godbitarna från december.. All julfirande och nyårsfirande är redan dokumenterat och klart. 2016 var ett bra år med mina härliga bekanta, vänner och familj. Ett år med många utmaningar och väldigt stärkande för mitt ego. Hoppas på ett bra 2017, trots allt som händer politiskt...
 
 
Kram på Er!

Sälen

I söndags började vårt Sälen-äventyr som är det sista momentet på vår idrottsutbildning. Nu är vi alltså redo att vara idrottslärare för F-6. Häftigt! 
 
Vi kör från början... Larmet var ställt innan klockan fem då bussen avgick vid 6 från Kalmar. Hela söndagen i princip spenderades i en buss, med mycket snacks, musik och gott sällskap. Wuizkampen användes flitigt vill jag lova. Runt fyra var vi framme i Sälen och inhandlade det sista på affären innan vi åkte till våra stugor. Efter vi hade fixat mat och bäddat sängarna var det dags för föreläsning. Efter den dagen somnade man väldigt gott, trots att vi inte gjort något fysiskt ansträngande alls. 
 
 
Vi vaknade utvilade och taggade på måndagen för något jag aldrig testat innan, nämligen längdskidor, vilket var häftigt. Jag, Hanna och Johanna höll i skidlekar på längdskidor hela förmiddagen. En lyckad start på veckan med strålande humör och glada miner. 
 
Efter vi lagat lunch över öppen eld med ofärdiga korvar (och en panikångestatack från mig.) ägnade vi resten av eftermiddagen åt att träna på längdåkning. Vi gjorde gupp och en bana som vi åkte nedför, tror nästan samtliga deltagare dök efter det sista guppet, haha. 
 
Kvällen spenderades åt att lyssna på Vasaloppets historia och hur det är att gå på tur, bägge var väldigt intressanta. Efter det gick jag och Hanna bort till Frida o Co stuga för att spela sällskapsspel och dricka lite. 
 
 
Tisdagen ägnades, liksom måndagen, åt längdskidor. På förmiddagen gick vi på tur, fixade blocklä och uppskattade den fantastiska natur som vi möttes av. 
 
Efter intagen lunch i en vråmande stuga och lite tid att ladda batterierna begav vi oss ut igen. Victor mfl. Hade nämligen fixat lilla Vasaloppet på 2,5 km. Det var hejarop, startskott, musik, blåbärssoppa, dimmigt, tufft, svettigt och svinkul.  
 
När vasaloppet var klart och dagens 8 km på längdskidor var gjorda blev vi examinerade. Något som gick bra och kändes skönt att lyckas med efter att aldrig ha åkt innan. 
 
På kvällen efter jag och Hanna fixat mat i vår stuga smet vi över till Frida och gänget, kortspel och vin efter en heldag ute var precis vad som behövdes. Innan vi gick hem till vår stuga åkte Hanna, Frida, Filip, Victor och jag stjärtlapp ner för backen som fanns mellan våra stugor. Haha, så sjukt roligt. 
 
 
 Onsdagen var första dagen som spenderades åt utförsåkning. Något som jag gjort ungefär tre gånger innan- senast var på klassresan i nian (9! år sen) Jag rankade mig som en snögubbe när vi skulle bli indelade i grupperna färdighetsmässigt. Vi startade dagen tillsammans med vår skidlärare Frida, hon var jättedyktig och lärde oss alla grunder från scratch. 
 
Hela dagen ägnades åt träning utför, på eftermiddagen var vi tillsammans med vår lärare från universitetet och åkte i en blå backe. Lärde oss att åka med parallella skidor (någorlunda iaf..) En helrolig dag med många nya positiva erfarenheter och upplevelser av skidåkning. 
 
På kvällen körde vi vår redovisning om skidåkningens historia som var hur seg som helst (enligt mig) men skönt att ha det gjort. Efter det smet vi bort till Fridas stuga och spelade Skipbo och drack mer vin... Kanske att vi smet över och skrämde en annan stuga med.. 
 
 
Igår var det torsdag och mer utförsåkning stod på dagens agenda. Efter en natt med dålig sömn på grund av min jäkla panikångest kändes det skönt att haka på skidskolebesök för ett gäng 4-åringar. Något som dessvärre inte gav supermycket. 
 
Resten av dagen övade vi på egen färdighet och åkning innan vi åkte hem mot Myrfloddammen vid fyra- snåret. Väl hemma piffades det lite då vi hade bokat bord för hela gänget på Olearys. Där intogs det en välförtjänt och mycket efterlängtad pulled pork burger. Det var en fin avslutning på en bra vecka uppe i Tandådalen/Hundfjället. 
 
Idag har vi blivit examinerade på utförsåkningen, där vi fick mycket beröm över den progression vi hunnit göra på så kort tid. Är så stolt över mig själv och tänker att det är så fantastiskt vad man kan göra här i livet- hur annorlunda det kan bli t.ex. att jag skulle orka med något sånt här psykiskt och fysiskt. Jämför inte med någon annan än mig själv och mina förutsättningar. Jag ÄR grym! 
 
 
 
Med dessa bilder avslutar vi nu en fullspäckad vecka med skidåkning. Det har varit utmanande, roligt, härligt, tufft och fantastiskt. 
 
- nu ska det dock bli så jäkla härligt att komma hem till min finaste älskling. Längtar så efter honom.