Julafton och juldagen

 
Vår första jul som vi spenderade tillsammans. Förra året firade vi på olika håll men iår hängde vi hela julen, jag och min bästa. Julafton spenderades i Rockneby hos Oskars farbor Klas där halva släkten befann sig. Var nog inget som särskilde vårt julfirande från majoriteten i Sverige; julbord, alldeles för mycket sötsaker, glögg, kaffe, Kalle Anka, klappar, tomte. Det var fantastiskt bra och vi fick många fina klappar. Extra viktigt och bra är gåvobevisen man kan ge bort som hjälper de människor som inte har samma tur som oss. 
 
Kvällen spenderade vi i Bäckebo, där åt vi gröt, bytte klappar och slötittade på tv. Karl- Bertil och Sune i fjällen. Svensson Svensson tittade vi på hemma innan vi somnade helt slut efter en väldigt bra men intensiv dag. 
 
Juldagen
 
Inte ett enda kort har jag från firandet i Södra Vi. Där bjöds det på traditionsenlig kalkonmiddag med smarriga tillbehör. En dag där alla 17 ur klanen var samlade. Vi åt, tomten kom, paketutdelning och intensivt öppnande.. När utdelningen var klar för barnen tog vi vuxna de paket (vi lottar och köper bara till en person var) och läste tillhörande rim och gav den person vi fått. Mysigt och uppskattat med rim.. Ingen prestige i det heller vilket gör det extra roligt. Tacksam som bara den för understället jag fick nu när vi ska åka till Sälen med skolan på söndag. 
 
Efter klapparna var avklarade spelade vi paketleken, som har tendens att bli väldigt intensiv men iår var det lugnare.. Fick glögg, en väska, film, bricka och servetter. 
 
När jag kramat om alla älsklingar och tackat för en strålande dag åkte vi vidare mot Hultsfred där det var dags för hemvändarekväll. Förfest hos Ellinor med alkoholhaltiga drycker, kahoot, andra spel och livliga diskussioner. Toppenkväll! Vi sov över där också och åt bakisfrukost och kollade på Perks of being a wallflower.. Älskar sånt.
 
 
 
 

Kommentera här: