Guldkorn från augusti månad

32
1. Minigolf med min älskling.
2. Stadsfest med dessa+ Frida och Victor.
3. Kroppkakor med dessa och pappa. 

 
33 
1. Var bara tvungen att dokumentera denna gurka som Oskar kom hem med från Bäckebo. Marie kan sannerligen sköta hand om sina plantor.. 
2. Älsklingen min hade gjort bullar lagom tills att jag hade slutat jobbet så det fick bli fredagsfika i form av dessa godingar. 
3. Min farmor har nu fyllt 85 och detta firade vi genom att äta kroppkakor på Arontorp och att fika efteråt vid Eriksöre. Sån mysdag (även att det bara är jag som ser glad ut på bilden). 
 
34
1. Jag startade veckan, eller tisdagen iaf, genom att bli påkörd bakifrån när jag skulle köra in i rondellen påväg hem från jobbet. Inget roligt alls så nu blir det till att köpa en ny bil då de inte tyckte det var värt att laga i förhållande till vad den är värd. 
2. En dag var vi ute i Bäckebo där denna bilden fanns i ett av alla fotoalbum vi kikade i. Alltså SÖTASTE lintotten. Min älskling.
3. Jag har tränat hela sommaren inför ett 5 km lopp som arrangerades här i stan. Det var nattloppet. Det var ösregn. Det var så kul. Och jag klarade mitt tänkta mål. Grymt stolt över mig själv.  

lördag och söndag i Skottland

Efter att ha ätit en stor portion gröt till frukost var jag nu redo för kulle nummer 2 vilken var Arthurs Seat. Denna kulle som jag och O gick uppför när vi var här i Skottland för 2 år sedan. Denna gång med sällskap av hans föräldrar också. Som förra gången var utsikten fantastisk och det var ett gött träningspass. Enligt min stegräknare var det bara 3500 steg uppför kullen men efter dagens slut stod det att jag hade gått uppför 88 våningar så lite träning fick man ut även här...
 


Vi hann med en tur på Nationalhistoriska museét i huvudstaden där vi spenderade en timme per våningsplan, ca, och det var 4 eller 5 våningar. Så mycket häftig historia och underhållning i form av olika tekniska apparater. En lunch intogs innan vi sa hejdå till Clara o co och "vi syns i Svedala nästa gång". 
 


Efter en sväng på Primark och en promenad genom huvudstaden så landade vi på vårt sista boende. Som det blivit strul med vid bokningen, tur att svärmor kan lösa saker, och den sista kvällen tog vi det bara lugnt. Vi gick till ett matställe där serveringspersonalen var som yra höns, där du fick ta med ditt eget vin och där vi blev placerade mitt framför ytterdörren i princip. Men där vi fick så många skratt, skålade med vin och åt magisk mat. Vi skålade för en fantastisk vecka och fantastiska familjen.


Jag ville suga in det sista av Skottland så jag tog en promenixare innan vi skulle checka ut från vårt B&B. En taxiresa senare så befann vi oss på flygplatsen. Där det visade sig att flyget var försenat två timmar så vi fick spendera mycket tid åt att vänta. Tillslut kom planet och vi kunde lyfta. 

 
Vi landade i Köpenhamn vid 6 istället för 4, åt mat vid 8 och var hemma i Kalmar runt 1. Så trött men så otroligt nöjd och glad efter en vecka med turistande, träning, tågresande, många partier med skitgubbe, mycket vin, diskussioner och skratt. SÅ BRA. Tack till Oskar, Steffe, Marie, Clara, Mattias och Vide för denna vecka och TACK för att jag får vara en del av er familj. <3

torsdag och fredag i Skottland

Efter två nätters övernattande, på stället på bild 1, tog vi vår packning och mötte upp Clara o co på stationen i Inverness. En dagstur på Loch Ness väntade och ett besök på Urquhart castle var en del av denna utflykt, en härlig båttur på Loch Ness och en varm promenad vid slottet tog vi med oss efter dessa timmar. Vinkade hejdå efter lunch, Subway för mig och grabben och Haggis för svärfar, och hoppade på tåget som tog oss till Perth medan Clara o co stannade kvar i Inverness. 
 
 
Vi kom fram till ett regnigt Perth efter 2 timmar på tåg väl framme blev det en ca 25 minuters promenad i ösregn. Skönt att hamna här då, på Pitcullen Guest House, och byta om innan man landade på sängen.
 
 
Jag har inga bilder från kvällen, tyvärr, men det blev käk på ett indiskt hak nära vårt B&B, där servitören egentligen var kock och han gick till Coop för att köpa alkoholfri öl till svärfar och den ena av de enda två gästerna som var där när vi kom, bodde i Perth men hade bott och jobbat i Karlstad i 15 år så han och Steffe pratade ett tag och konstaterade hur liten världen är.. Maten var iallafall himmelsk och det var en väldigt rolig kväll. 
 
På Pitcullen Guest House för övrigt hade vi en värd som var 70+, som gick i snigelfart och var den mest typiska britt du kunde mött. Detta resulterade i en långdragen, men mycket god och underhållande frukost på fredagsmorgonen. Roliga minnen från den intensiva Perth vistelsen. 
 
Vår tanke när vi bokade in en natt i Perth, var bland annat att hinna gå uppför denna kulle, nämligen Kinnoull Hill, men eftersom vi skulle gå uppför Arthurs Seat på lördagen hoppade vi kulle nummer 1. Dock kände jag att jag var tvungen att gå upp och se utsikten över staden. Sagt och gjort så satte jag larm klockan 6 för att hinna med promenaden och komma tillbaka innan frukost klockan 8. Det var varmt och långt att komma upp men utsikten var värt det alla dar i veckan. Hänförande. 
 
 
(Bjuder på en selfie tagen på en bänk med självutlösare, ser ut som att jag har photoshopat in mig haha)
 
Innan en fika hoppade vi på tåget som tog oss tillbaka till huvudstaden men innan dess hann vi med ett besök på St Johns Cathedral där vi strosade runt på denna unika kyrkogård.
 


Vi checkade in på Masson House där vi hann med en snabbdusch innan vi mötte upp Clara och gänget igen. Vi skulle nämligen ha födelsedagsmiddag för svärmor, som ju faktiskt var anledningen till resan, detta firade vi på Apiary med god mat och rödtjut. 

 
Älskade Marie. En så omtänksam, stöttande och viktig människa i mitt liv. Hon finns alltid och ger kloka råd och hjälper att analysera och att se saker ur olika perspektiv. Så tacksam att ha henne som svärmor. <3