Det är ingen vanlig dag..

 
43,5 år. Ett helt liv. Som du har spenderat vid samma arbetsplats, att någon gör det i det samhälle vi lever i idag, är unikt. Att vara så trogen, pålitlig, flitig och arbetsam är också de unika egenskaper hos en arbetare. Det är ofta lätt att låta de egenskaperna stå med på CVt när man ska sälja in sig för ett visst jobb, det är en annan sak att besitta dessa kvalitéer v a r j e  d a g under ens aktiva yrkesliv. 
 
Jag har undrat om den här dagen någonsin skulle komma då det har varit många bud om när pensionsdagen skulle bli... Ditt jobb har varit en stor del av den du är som människa, det blir ju lätt så med det yrke som man har. Nu är det dags att låta alla andra delar av dig blomma ut, ta dagen som den kommer och njuta av det du vill. För ingen förtjänar det så mycket som du. Du har alltid jobbat övertid, tagit extra resor och obekväma arbetstider för att försörja oss. Alltid med din familj i fokus. 
 
Nu är det dags att låta dig själv ha dig själv som huvudfokus. Hans Andersson. Min älskade pappa. Grattis till pensionen och grattis till Spånskivan som haft ynnesten att ha dig som medarbetare under alla dessa år. 
 

Januari börjar året

 
1. När min systerdotters ögon fylldes av tårar brast mitt mosterhjärta så, det var på juldagen och hon grät för att jag skulle åka hem och vi inte hade lekt. Därav bestämdes en lekdejt som blev nästföljande vecka, det blev lek och mys hemma på Videvägen innan vi drog in till Kalles lek o lattjo. 2. SER NI IDYLLEN?! I det fina gula huset bor mina svärisar. Älskar den platsen. 3. Mormor bjukkade en fattig student på lunch på Ikea, alltid uppskattat. 4 & 5. Isprinsessorna på vift i Iffehallen, en onsdagseftermiddag i januari.  6. Majsan fyllde år och detta firades såklart. På bild en nyklippt Arvid som mammsen fixat så fin! 7. En printscreen från en januarikväll i Sthlm med min roomie. Enormt påfrestande att bo med na men oj vilken ynnest såhär i efterhand. 

Happy New year

Min nyårsafton startade med förberedelse av mat, vi firade med två par till där vi delade upp maten och vi ansvarade för huvudrätten. Runt halv tre tiden gled Jenny & David in på Fogdegatan där vi intog kaffe och piffade oss det sista.
 
Halv fem var vi inne i stan hos värdparet där vi möttes av denna fina dukning och en välkomstshot. Klockan 17 stod vi på muren tillsammans med massa barnfamiljer då det vankades raketer. Drog tillbaka till lägenheten och Victor & Frida började med förrätten. Det bjöds på kokt rödbeta med chèvreost, honung, pinjenötter och ruccola. Hur gott som helst! Kvällen fortlöpte med med andra ord, dryckesspel och Nintendo 64. Vi förberedde huvudrätten och intog den, det blev färsk pasta fettuccine med fläskfilegryta, baconkrisp och ruccolasallad. Det blev gott och jag blev för stressad för att ta någon bild. 
 
Efter huvudrätten blev det mer spel och alkohol. David och Jenny fixade efterrätt som blev vitchokladmousse med daim och hallon. Oerhört gott. 
 
Jag hade styrt ett quiz om det gågna året som övriga gänget fick göra. Verkade uppskattat så det var roligt. 
 
Strax innan tolv packade vi med bubbel som Frida och Victor bjöd på och gick till muren igen. Vi skålade och pussades och kramades. Det är så intressant med tolvslaget och ett sånt antiklimax. Man bara ”eh, jaha, nämen gott nytt år då går vi väl tillbaka” haha. Tycker det är kul.
 
Vi drog på schlagers och ytterligare dricka intogs. 
 
När klockan slagit 2 började vi packa ihop sakerna och kramades hejdå, tackade för en mycket fin kväll och begav oss hemöver. 
 
Det var verkligen en jättefin nyårsafton och jag är god över att ha firat in det nya året med detta fina gäng. 
 
Det bästa är att få fira in det nya året med världens bästa älskling och veta att vi ska starta ytterligare ett år tillaans. Vårt tredje år.