söndag, måndag i Skottland

Dagen startade här hemma på Fogdegatan redan vid halv fem. Frukost intogs och vi tog bilen ut mot Bäckebo, vi hann dock med att nästan krocka med ett rådjur innan vi kommit fram, dock gick allt bra och vi var på gårdsplanen strax innan klockan slagit 6. Resan mot Skottland hade börjat och med ett matstop på vägen var vi vid Kastrup runt 11 tiden och tåget gick vid 13. Upp och iväg och klockan 14 lokal tid landade vi i ett regnigt Edinburgh. Vi hittade ett italienskt hak där det blev pizza/lasagne och pasta för oss innan vi tog tåget mot Stirling. Nedan syns nöjda och glada svärföräldrar (och Oskars smarriga efterrätt!).
 

Halv sju var vi äntligen framme i Stirling och landade i en säng med magisk utsikt. Helt otroligt att få vakna upp till denna vyn:
 


Efter att ha inmundigat en riktigt skotsk frukost med allt vad det innebär mötte vi upp Oskars syster med familj för att besöka slottet i Stirling, på bild 1 ser vi "ladys lookout" där damer från forna tider stod och beundrade utsikten bild 2 är vyn på slottet underifrån.
 

Fika-stop och gos with a view.Vi sa hejdå efter en smarrig lunch med pommes som tillbehör (det var det till precis allt i detta land!) och hoppade på tåget igen. Denna gång med slutdestination: Inverness. Vilken tågresa sen! Svärfar köpte kaffe och fika medan vi bara myste och var hänförda av utsikten. Magi är det enda ordet jag kommer på som kan liknas vid den upplevelsen. 


Väl i Inverness var det en 2 minuters promenad innan vi hamnade här, på Waverly Guest House, vi vilade en sväng innan vi letade upp matställe. Slutade med att vi åt färdiga mackor från Coop, nere vid Loch Ness floden som rinner igenom Inverness. Mysigt ändå med en fantastisk solnedgång och bästa sällskapet. 

 
Här sov vi i några timmar innan det på tisdagen bar iväg på utflykt till Isle of Skye, bland annat, vilket jag skriver mer om i nästa inlägg.