2015-2019

2015- Påbörja lärarutbildning och träffa Oskar

 
Bild nummer ett symboliserar firandet av mitt hyreskontrakt i sällskap av Johanna, Rebecca, Bea och mamma. Jag hade fått kontrakt på en tvåa på Norrgårdsgärdet som jag fortfarande bor kvar i och där jag stortrivs. Bild nummer två visar den mänskliga pyramid som vi fick i uppdrag att göra under första dagen på nollningen. Ni ser mig långt ut till höger där nere i bild och killen som jag ligger på snett till vänster i bild är den kille som jag föll så hårt för och som flyttade in i samma
lägenhet några månader efter firandet i Målilla.  
 

Tänk att jag, helt av en slump, träffade mitt livs kärlek under nollningen i början av min utbildning. Oj vad allt bara kan stämma ibland. Jag som hade längtat så länge efter detta och helt plötsligt bara stämde allt och nu är det bara 159 dagar tills vi är man och fru. 

2016 - Idrottsutbildning och resan till Skottland

 
I vår grundlärarutbildning med inriktning mot fritidshem (puh, smidig benämning det är) så får alla välja mellan ett estetiskt ämne och i vårt fall var det antingen till att läsa bild eller idrott. De som känner mig sen innan blev förvånade över mitt val av ämne men som efter det har format mig till en ny människa. Det var den roligaste tiden på utbildningen och jag älskar intresset som jag fick för träning efter den intensiva utbildning som idrotten innebar.
 
 
Min och Oskars första utlandsresa gjorde vi tillsammans i juli 2016. Den gick till Skottland i ett par dagar där vi var både i Edinburgh, Stirling, Glasgow och tillbaka till Edinburgh. Mycket fina dagar, mycket promenader och mycket vackra vyer. 

2017 - Pappas cancer och Johannas missfall

 
Trots att det händer var och varannan familj så tänker väl de flesta att det händer inte oss. Tills det gör det. Pappa fick sitt cancerbesked i februari och jag tror att jag fortfarande inte förstod vad som hände. Allt gick tack och lov väldigt bra men det känns ändå inte som att jag kunde ta in det. Älskade pappa. 
 
 
Johanna är som min tvilling som kom två år senare än mig. Vi är två pusselbitar som inte klarar sig utan varandra. Jag är totalt beroende av min lillasyster. Att då få reda på att hon var gravid med tvillingar först till att sedan få veta att ena tvillingen inte klarade sig till att hon förlorade den andra lilla plutten också blev överväldigande för mig. Jag kunde och ville inte förstå. Att stå på sidan av och se någon man älskar så mycket må så dåligt är bland det värsta som finns. Älskade älskade du. 
 
2018- Min examen och Oskars frieri 
 
 
2015 flyttade jag till Kalmar som en person och när den 1 juni 2018 hade passerat var det en ny person som klev ut ur Kalmarsalen som nyutexaminerad lärare. Jag har vuxit enormt under dessa tre år och jag känner mig grymt stolt över mina prestationer. Oj, va icke-jante föregående mening blev jag står för det dock hur osvenskt det än är haha. 
 
 
Inte nog med att jag skulle fira min examen den 9 juni jag fick även fira att jag blivit friad till av mitt livs kärlek. Oskar hade köpt 10 röda rosor och frågade om vi skulle gifta oss. Helt i chock och så sanslöst glad svarade jag tillslut ja. Vilken dag och vilket liv en kan få. 

2019- Första riktiga jobbet och en ny version av mig själv

 
Detta år är det första år som jag har arbetat 100 procent hela året då jag hade mindre procent på de anställningar jag hade innan jag började med mina studier. 
 
Jag har som tidigare nämnt haft den enorma turen att få världens bästa kollegor och jag har alltid så kul på jobbet. Något jag är enormt tacksam över. Ljuslyktan fick jag av Carin i försenad julklapp till förra julen och iår fick jag denna fina av Malin:
 
 
Som sagt, så tacksam. 
 
Lärde även känna Moa genom jobbet vilket jag är tacksam över. Vi blev även träningskompisar och har peppat varandra mycket på gymet. <3 
 
 
Det har varit en vaneperiod och en omställning att varva jobb med allt vad det innebär + träning och ett socialt liv. Jag har alltid prioriterat vänner och familj högt genom livet, vilket jag fortfarande gör, men detta år har jag känt ett större behov av egentid som jag tror har att göra med omställningen från studier till jobb.
 
Vad roligt det var att se hur 2010 startade: nyss fyllda 18 precis tagit körkort och med en så stor nervositet över framtiden till att ha landat i 2019 med: en utbildning, boende i en mindre stad och med ett stundande bröllop.