Metoo

Jag undrar om det kan finnas någon kvinna som INTE kan skriva under på hashtagen metoo. Tyvärr. Det går inte att blunda för det längre och jag tycker att det är ett så sjukt viktigt initiativ. Alla dessa historier som framkommer efter detta är såklart väldigt hemskt men det bidrar även till diskussioner, öppenhet och kanske i längden (eller är det mitt naiva jag som pratar) även kan leda till förändring.
 
När Lulu Carter öppenhjärtligt berättar om allt det hemska hon har upplevt, under så många år, strömmar kommentarerna in om hur hon bad om det och det var hennes fel- anledningen? Sättet hon klär sig. 2017. Om en kvinna har urringad tröja på sig, innebär det "naturligtvis" att hon ber om det. Sättet vi klär oss på 2017 bidrar till att vi kan bli tafsade på, och det ingens fel förutom vårt eget. Eller. 
 
Jag kan inte räkna alla gånger som jag har varit ute på krogen och okända händer har rört mig. När jag var liten och någon kille gjorde något som jag inte ville och man fick höra av min lärare att "han är kär i dig och vet inte bättre".
 
När jag var nere i mitt värsta efter farfars bortgång, var jag ute på fest och det var jättemycket folk runtomkring, inklusive mina vänner som jag dansade och hade roligt med. Plötsligt känner jag händer ö v e r a l l t och jag försöker slita mig bort, alla dansar runt om kring och jag skriker "SLÄPP MIG" men han är så stark det händer ingenting. Alla dansar på runt om kring och det är ingen som hjälper mig, ingen som ifrågasätter när tårarna sprutar längs mina kinder. Tillslut kommer jag loss och jag springer därifrån, hela vägen hem. Jag gråter samtidigt som jag känner mig så sjukt äcklad. Eller mer äcklig. Trots att det är han som förgrep sig på mig, det är han som är tjugo eller trettio år äldre. Det är han som är ett svin men ändå är det jag som känner mig så jävla äcklig. 
 
Jag hopppas att Nova och Tindra inte behöver vara med om dessa upplevelser men det är mer troligt att det kommer hända dom också om inget förändras NU.  Travis, Arvid och Sigge ska lära sig att ett nej är ett nej och att inte göra något som någon annan inte vill. Det gäller såklart åt bägge håll men tyvärr är just dessa mönster för killar och tjejer vanligast. 
 
Fortsätt berätta, fortsätt dela med trots att det känns jobbigt. Visa att det INTE är okej DIN KROPP ÄR DIN KROPP och ingen ska få utnyttja dig.

Höstpromenader

 
Årstiden med alla de färgsprakande löven är kommen sedan en tid tillbaka. Kan också vara den bästa årstid att ta långa promenader när solen värmer på kinderna och jag andas in den höstkrispiga luften; svårslagna ögonblick. 
 
Bilder från olika promenader de senaste veckorna. Sista vilden är från min och älsklingens kvällspromenad efter jobbet idag sån energi en får av detta. 
 
(Kom ihåg detta Elin när novembermörkret snart smyger sig på...) 

Uppdatering/ vecka:

37: Denna vecka beställde jag nya glasögon, två par närmare bestämt, dock väldigt snarlika mina gamla. Till helgen blev det ett besök på kinaresturangen i Hultan i sällskap av Bea&Elly, därefter intogs vin @ellysplace. Samma helg styrdes det ihop en kräftskiva med massa pajer hemma på södralånggatan bara för att. Mysigt och gooott, mitt bidrag var kantarellpaj med egenplockade kantareller från veckan. Det gula guldet hittade jag i Bäckebo och Rumpetorp skogarna. 
 
 
38: Vi påbörjade utomhuspedagogiken i skolan och första uppgiften var att analysera skolgårdsmiljön samt att öva in olika trädsorter inför en växtdugga vi skulle ha följande vecka. Det senare var väldigt roligt då jag alltid varit väldigt osäker på träd och såg det som en bra utmaning. Utöver detta var det dags för 25-årsfest för tvillingarna S. Temat på festen var: "Ursäkta, jag kom fel" som att en egentligen var påväg någonannanstans, ett jättebra och brett tema som går att dra hur långt man vill. Till slut kom jag och Johanna på att vi kunde nyttja våra dyra studentmössor som bara blivit använda 1 gång och komma som studenter, vilket Bea också hakade på, extra roligt tyckte jag var att både jag och Johanna hade våra gamla studentklänningar också. En bra kväll med världsgod mat och bra musikquiz. 
 
 
39: Hade utomhuspedagogik vid Smedby och på Värsnäs, riktigt lyxigt att kunna ta ut klassrummet och få arbeta utomhus i strålande solsken och höstkrispig luft. På fredagen hängde jag med lillasyster då hon behövde det (inte mig emot) och vi tog en fika hos Elly. På helgen var det Ölands skördefest & vi besökte naturligtvis Himmelsberga där svärfar stod med sina alster och vi tog även en tur till Alby innan vi ställde oss i kroppkakekön i Arontorp. En mysig dag med älskling, mamma, pappa, Tindra & Travis. På kvällen kom Bea&Elly för att käka sushi, dricka vin och gå ut. Dagen efter var lugn med lite shopping och en lunch innan de åkte hem.
 
 
40: Första praktikveckan av fem. Näst sista praktiken innan min utbildning är klar. Jag ser målet och ljuset i tunneln. Ska bli konstigt men också så himla skönt att få komma ut och jobba med det jag vill göra. Det har förövrigt varit en intensiv vecka med mycket intryck, nya rutiner innan man hittar sin plats i gänget. Four weeks to go! Idag (lördag) var det kalas och marknad i Målilla, kalaset var för pappa och på marknaden inhandlades det sedvanliga brödet och munkarna. 
 
 
Hittade denna gulliga bild på telefonen. Två fina tjejer. Den ena fyller 7 (!!) år nästa vecka.